Thrillerserie ‘The Fall of The House of Usher’ van start

11 oktober 2023

Het heeft even op zich laten wachten maar eindelijk zendt Netflix de gotische thrillerserie The Fall of the House of Usher uit. 

Regisseur van deze 8-delige serie is Mike Flanagan, die we vooral kennen van The Haunting of Hill House. Collega-regisseur Michael Fimognari nam overigens vier van de acht afleveringen voor zijn rekening. Bruce Greenwood (Gerald’s Game) speelt de rol van Roderick Usher. Andere bekende namen zijn Carla Gugino (Gerald’s Game, The Haunting of Hill House), Mary McDonnell (Scream 4), Carl Lumbly (Doctor Sleep) en Mark Hamill.

Zoals wel vaker bij een verfilming van een verhaal van Edgar Allan Poe is ook deze serie niet meer dan losjes gebaseerd op Poe’s werk en speelt het zich in het heden af. In Flanagans serie hebben de meedogenloze broer en zus Roderick en Madeline Usher een groot vermogen vergaard met Fortunato Pharmaceuticals. Probleem wil echter dat de erfgenamen van de Usher-dynastie sterven door toedoen van een mysterieuze vrouw die ze nog kennen uit hun jeugdtijd. En dan is er nog C. Auguste Dupin, vernoemd naar de speurder in een drietal verhalen van Poe. De politie-inspecteur wil niets liever dan het Usher-imperium ten val brengen.

The Fall of the House of Usher is vanaf 12 oktober te zien op Netflix.