Masters of Horror – Vol. 11 (o.a. ‘The Black Cat’)

Regie: Stuart Gordon
Acteurs: Jeffrey Combs
Speelduur: 60 minuten
Release jaar film: 2007
Release jaar drager: 2010
EAN: 8712806994361
Aantal disks: 1
Kleur/zwart-wit: Kleur

Beschrijving:
Masters of horror is een serie huiveringwekkende films geregisseerd door de grootste namen die het genre te bieden heeft. Vanwege het enorme succes van de eerste 13 films is besloten 13 nieuwe films te maken. Sommige Masters keren terug voor een nieuw staaltje bloeddorstig vermaak, maar ook een aantal nieuwe Masters maakt zijn opwachting. OA: Dario Argento, Tobe Hooper, John Carpenter, John Landis, Tom Holland en Norio Tsuruta. Ieder DVD bevat 2 films.

The Black Cat:
De beroemde horrorschrijver Edgar Allen Poe krijgt nog één kans om een verhaal te schrijven. Als hij deze verknalt, staat hij op straat. Voor Poe, die torenhoge schulden heeft, gaat de tijd dringen. Helaas heeft hij maar weinig inspiratie. Hij grijpt naar de drank en verliest de greep op de realiteit. In zijn eigen zieke wereldje, wordt hij bedreigd door allerlei gevaren die hij met bruut geweld het hoofd biedt. Bovendien wordt hij geterroriseerd door een bloeddorstige zwarte kat. Deze zal zijn leven op gruwelijke wijze verwoesten, of hem inspireren om één van zijn beste verhalen te schrijven.

Annotatie:  Bovenstaande gegevens hebben uitsluitend betrekking op de film ‘The Black Cat’ en niet op ‘Dream Cruise’, de andere film van Masters of Horror – Vol 11.

Annotatie 2: Auteursnaam op hoesje abusievelijk Edgar Allen Poe i.p.v. Edgar Allan Poe.

Koop bij bol.com