Edgar Allan Poe – De biografie

Oorspronkelijke titel: Poe. A Life Cut Short
Auteur: Peter Ackroyd
Omslagontwerp: De Hazen
Omslagfoto: Bettmann/Corbis
Vertaling: David Koppernik
Uitgeverij: Karaat, Amsterdam
Jaar van uitgave: 2010
ISBN13: 9789079770021
NUR: 321
Omvang: 189 pagina’s
Bindwijze: Gebonden
Afmetingen: 132 x 207 x 20 mm
Gewicht: 327 gram

Flaptekst:
Op 3 oktober 1849 werd Edgar Allan Poe, de grootste schrijver die Amerika ooit kende, meer dood dan levend bij een dokter gebracht. Hij stierf enkele dagen later, vermoeid, verward en lijdend aan een delirium. Hoe hij in Baltimore was beland, wat hij daar heeft gedaan en hoe hij in deze toestand terecht was gekomen, is nooit opgehelderd. Het enige wat bekend is, is dat hij zes dagen eerder de boot vanuit Boston had genomen.

Dit mysterie past perfect bij een leven dat gevuld was met ongeluk, dronkenschap en mislukkingen, en had zo uit zijn eigen werk kunnen komen, dat nog steeds over de hele wereld wordt gelezen. Wie was Edgar Allan Poe? Hoe kwam hij aan gedichten als ‘De Raaf’ en verhalen als ‘Het verraderlijke hart’ en ‘De ondergang van het Huis Usher’?

Peter Ackroyd, schrijver en vermaard biograaf, dook in Poe’s leven en schreef een biografie die leest als een roman, als een literaire thriller, als een psychologisch horrorverhaal zoals Edgar Allan Poe ze zelf schreef.

Annotatie: Deze uitgave, de eerste van Uitgeverij Karaat, verscheen in december 2009 ter gelegenheid van het tweehonderste geboortejaar van Edgar Allan Poe in een eenmalige, gebonden en genummerde editie.

Koop bij bol.com