Treasure Island: The Golden Bug

Uitgever: Anuman Interactive S.A.
Platform: PC
Besturingssysteem: Windows XP / Vista / Windows 7
Processor: 1.0 GHz
RAM: 1.0 GB
Harde schijf: 40 MB
Release jaar drager: 2009
EAN: 8716051048404

Beschrijving:
Gebaseerd op het boek van Robert Louis Stevenson. (red. zie annotatie!!!) 1827 – William Legrand, zoon van een onteerde familie, is naar Sullivan Island in South Carolina gekomen om zijn ellende te ontvluchten. Tijdens een van zijn wandelingen over het eiland, ontdekt hij een zeldzame kever van goud. Met een stukje papier pakt hij hem op. ‘s Avonds tekent hij de kever na op datzelfde stukje papier, terwijl hij staand voor de open haard zijn avontuur vertelt aan zijn goede vriend Edgar. Als William het stukje papier terugkrijgt, ziet hij dat er symbolen op zijn verschenen. Die zijn vast getekend met onzichtbare inkt, die zichtbaar werd door de warmte van het vuur. William denkt meteen dat het een kaart van een piraat is: de instructies in code van Captain Kidd om zijn verborgen schat te vinden… Help William de schat te vinden.

De ontdekking van de kever is nog maar het begin. Help William het bericht van Captain Kidd te ontcijferen! Leer de betekenis van de codes in het bericht, ontdek verschillende locaties en graaf de schatkist op!

Annotatie: Ten onrechte opent de beschrijving met “Gebaseerd op het boek van Robert Louis Stevenson.” Het is Stevenson die zich voor zijn avonturenroman ‘Schateiland’ liet inspireren door Poe’s verhaal ‘The Gold Bug’. De game is vrijwel volledig gebaseerd op het verhaal van Poe.

Koop bij bol.com