Agenda

Oxalys Ensemble: kamermuziek geïnspireerd op verhalen van Poe

Het Belgische ensemble Oxalys brengt een intelligent opgebouwd en smaakvol gevarieerd Frans kamermuziekprogramma rond Edgar Allan Poe.

‘Een gezelschap van internationale klasse’, volgens de pers. Het griezelverhaal Het masker van de rode dood inspireerde André Caplet in 1924 tot een heel indringende Conte fantastique voor harp en strijkkwartet. Van recentere datum is Philippe Hersants muzikale portret van Roderick Usher, hoofdpersoon uit De val van het huis Usher. Nog nooit gehoord van Jean Cras? De muziek van deze Bretonse marineman is echt een trouvaille! En naadloos passend bij het Andante et Scherzo van Florent Schmitt.

Datum: dinsdag 15 oktober 2019
Tijdstip: 20.00 uur
Locatie: Theater aan het Vrijthof (Papyruszaal), Vrijthof 47 te Maastricht
Prijs: € 24,- (sterrang: € 29,-)

Lees hier meer over de voorstelling en reservering.

Opera Melancholica: The Fall of the House of Usher

OPERA2DAY en het New European Ensemble verwelkomen je in het anatomisch theater van de psyche. Hier worden schedels gelicht. Via filmische minimal music van componist Philip Glass en een verhaal van ‘Master of the Macabre’ Edgar Allan Poe, ervaar je fantastische visioenen en huiveringwekkende wanen live in het theater. Die worden mede tot leven gebracht met een choreografie van Scapino Ballet Rotterdam. Centraal staat de Nederlandse première van Glass’ meeslepende ‘Opera in Two Acts’ The Fall of the House of Usher met een libretto van Arthur Yorinks naar Poe. Het werk geeft een portret van de melancholicus ‘pur sang’ Roderick Usher en zijn tweelingzus Madeline, die in deze productie wordt vertolkt door een sopraan én een danseres. We dompelen je onder in Ushers melancholie en nemen je aan de hand daarvan mee langs alle regionen van de menselijke geest: Opera Melancholica.

Datum: 19 januari t/m 19 maart 2020
Speelsteden: Schiedam, Den Haag, Nijmegen, Drachten, Deventer, Haarlem, Amsterdam, Amersfoort, Groningen, Alkmaar, Eindhoven, Tilburg, Rotterdam, Utrecht, Kerkrade, Arnhem, Gouda, Dordrecht, Den Bosch

Lees hier meer over de voorstellingen en reserveringen.