Agenda

Lezing over ‘The Raven’

In 1845 is het befaamde gedicht The Raven van Edgar Allan Poe gepubliceerd maar tot op heden blijft het mensen verwonderen en intrigeren. Het gedicht wordt nog steeds veel gelezen en voorgedragen en het spoort ook aan om multimediaal verwerkt te worden. Film, muziek en theater zijn vormen waarin The Raven gegoten wordt. Maar wat weten we over de onheilspellende raaf en zijn mysterieuze ‘Nevermore’?

Tijdens de lezing wordt het gedicht ontleed en is er bovendien een inleiding op de gelijknamige theatervoorstelling van Theatergroep Xtravagant, op 24 en 25 februari in D’r Brikke-Oave. Deze voorstelling is gebaseerd op The Raven  maar er liggen meer literaire werken aan ten grondslag.
Regisseur en schrijver Max Foxen is met zijn toneelgezelschap Xtravagant aan de slag gegaan om een eigen interpretatie op de planken te zetten en hij neemt u in deze lezing mee op reis naar de wonderlijke wereld van The Raven.

Datum: 20 februari 2018
Tijdstip: 19.30 – 21.00 uur
Locatie: Bibliotheek Brunssum, Rumpenerstraat 147 te Brunssum
Entree: Gratis. Aanmelden voor de lezing kan hier.

Kijk hier voor meer info over de lezing.

Theatervoorstelling ‘The Raven’

Theatergroep Xtravagant presenteert ‘The Raven‘. De show wordt muzikaal ondersteund door het kamerkoor van Vocaal totaal onder leiding van Annemie Vallino-Ravetta, met aan de vleugel Arno Kerkhof en speciale muzikale verassingen. De jonge Theatergroep (opgericht in 2014) pakt dit jaar groots uit! Er staat de bezoekers van alles te wachten: een podium vullend decor, op maat gemaakte kleding, levens echte raaf vleugels en een zelfgeschreven -meeslepend- verhaal!

Datum: 24 en 25 februari 2018
Tijdstip: 20.15 uur
Locatie: Brikke Oave, Lindeplein 7 te Brunssum
Entree: € 7,50 (voorverkoop), € 10,- (dagkassa)

Interesse in een gratis entreebewijs? EdgarAllanPoe.nl stelt er meerdere ter beschikking. Het enige wat je hoeft te doen is een berichtje sturen met je naw-gegevens en o.v.v. ‘Xtravagant’. Gelieve ook aan te geven wanneer je wenst te gaan: 24 of 25 februari.

Kijk hier voor meer info over de voorstelling.

Thrillers met Jaap van Zweden

NTR ZaterdagMatinee

Omroep: NTR

Radio Filharmonisch Orkest

Groot Omroepkoor

Dirigent: Jaap van Zweden

Jeths – The Tell-Tale Heart (opdrachtwerk NTR ZaterdagMatinee, met financiële ondersteuning van het Fonds Podiumkunsten – wereldpremière)

De suspense van Jeths en Poe
Na zijn eerste opera Hôtel de Pékin (2008) schrijft Willem Jeths nu, voor de ZaterdagMatinee, een monodrama op basis van Edgar Allan Poe’s short story The Tell-Tale Heart (‘Het verraderlijke hart’). Een vrouw vermoordt een man omdat zij walgt van diens vaalblauwe gierenoog. Haar schuldgevoel zal haar fataal worden. De beeldende en haast filmische kwaliteiten van Poe’s literatuur vormen Jeths’ inspiratiebron. Het wordt een mini-opera vol suspense…

Datum: zaterdag 14 april 2018
Tijdstip: 14.15 uur
Locatie: Het Concertgebouw, Concertgebouwplein 10, Amsterdam

Kijk hier voor meer informatie.