De collectie van EdgarAllanPoe.nl is een bijzonder stuk rijker. Hoewel een zoveelste portret van Poe, is het mysterie dat het omringt er niet minder om. Maar door wie is het gemaakt? De redactie van EdgarAllanPoe.nl tast in het duister en hoopt dat jij het verlossende antwoord weet. We hebben in dat geval een leuke prijs voor je!

Van de zeefdruk die we hebben bemachtigd zijn er maar 35 gemaakt: ‘1/35 Portret van E.A. Poe’ lezen we linksbeneden. Rechtsbeneden staat de signatuur van de kunstenaar, een die zich net wat te lastig laat ontcijferen (zie foto rechts). Op de achterzijde van de lijst vinden we gelukkig een aanwijzing. Het werk werd ingelijst door Verreycken-Geuens, een glazenmaker-inlijster die gevestigd was op Poortstraat 7 te Berchem (een district van Antwerpen). Vooral de straatnaam is interessant. Deze werd namelijk op 13 januari 1945 veranderd in Willem Van Laarstraat. Het is met andere woorden zeker dat de zeefdruk van voor deze datum is. Hij is ook gekocht bij een antiquair in Berchem. De kans dat de kunstenaar zelf uit de regio Antwerpen komt, is daarom zeker aanwezig. Maar op dit punt strandt onze zoektocht en zijn we op jouw hulp aangewezen.

Weet jij heel toevallig om wie het gaat? Mail ons dan hier – met goede onderbouwing/bewijsstuk(ken)! – diens naam. Vermeld daarbij ook je eigen naam en adres. Als dank mag je drie films uitkiezen uit onderstaande zeven. Het zijn allemaal films met in de hoofdrol Vincent Price. Let op: niet allemaal hebben ze Nederlandse ondertiteling en/of zijn het regio-1-films, maar vraag het gerust bij ons na.

In het geval we meerdere goede inzendingen krijgen, gaat de prijs naar degene die als eerste heeft gereageerd! Er is geen deadline. 

Dit zijn de films:
Tales of Terror
The Raven
The Pit and the Pendulum
The Fall of the House of Usher
The Tomb of Ligeia
The Masque of the Red Death
The Haunted Palace (tevens Tower of London)